Optimizare site

optimizare site

Ce reprezinta optimizare site?

Odata realizat un site, pentru ca acesta sa aiba in timp, cat mai multi vizitatori, care acceseaza site-ul prin intermediul  motoarelor de cautare , acesta trebuie supus unui proces de optimizare, care consta in mai multe etape, iar rezultatul este de durata.

O prima etapa a acestui process de optimizare(search engine optimization), prescurtat SEO este optimizarea on-page(optimizarea propriu-zisa).

In ce consta optimizarea on-page a site-ului ?

Acest tip de optimizare a unui site,  presupune modificarea continutului site-ului  in scopul  inserarii  unor cuvinte cheie in pagina ca titluri sau subtitluri, in  link-uri sau in  adresele paginilor,  adaugarea meta tagurilor  etc.

Inainte de realizarea optimizarii on-page a site-ului, trebuie realizata  o analiza a cuvintelor cheie, care vor fi  folosite din punctual de vedere al relevantei  si al cautarilor , analiza care in general se realizeaza pe site-urile concurentei .

Cel mai bine este ca in realizarea site-ului sa se tina cont de aceste elemente de optimizare in pagina, iar textul  site-ului sa fie unul clar, concis cu link-uri intre pagini  si cuvinte cheie deja  inserate .

Cuvintele  cheie in cadrul paginilor unui site trebuie  inserate pe tot cuprinsul paginii si este bine sa fie scoase in evidenta, fara a deranja vizual  sub forma de: link, cuvant ingrosat, subliniat, italic si sa apara  in Alternate Text de la imaginile incarcate .

Optimizarea standard este inclusa automat in toate pachetele de creare site pe care vi le propunem.

Optimizarea standard include optimizarea on-page si mai multe operatii care se realizeaza si dupa finalizarea site-ului pe parcursul a cateva saptamani, o luna chiar, uneori  si mai mult, in functie de timpul necesar motorului de cautare Google, sa indexeze paginile site-ului respectiv.

 Aceste operatii sunt :

  • analiza concurenta;
  • analiza SERP(search engine result pages) pe anumite keywords ;
  • implementare Meta-taguri completa;
  • optimizare texte pagina (densitate cuvinte cheie);
  • creare SEO Friendly Urls ;
  • configurare Sitemap.xml si Robots.txt;
  • monitorizare si Implementare Google Analytics  si  WebMaster Tools

Cum vede Google noul  site?

Este deosebit de important ce pagini ale site-ului dvs.  indexeaza motorul de cautare   si aceaste  elemente pot fi stabilite de aceea persoana care se ocupa de optimizare.

Paginile site-ului care sunt  accesate de motoarele de cautare pot fi stabilite prin intermediul fisierului robots.txt si a fisierului sitemap.xml, fisiere  care pot fi modificate si editate  in functie de specificul site-ului si ce doriti sa fie accesat .

Fisierul sitemap grabeste procesul de indexare al paginilor site-ului de catre motorul de cautare, iar instrumentele Webmaster Tools si Google Analytics de la Google ne ajuta  in procesul de  optimizare si evidentiere a traficului pentru un   site.

Cum se pot vedea rezultatele optimizarii ?

Vizitatorii site-ului dvs. pot accesa site-ul direct: ceea ce presupune faptul ca site-ul dvs. este cunoscut deja prin intermediul  facebook, campanii de email marketing alte mijloace sau indirect prin intermediul motorului de cautare Google .

Optimizarea web performanta presupune ca la cautarea dupa anumite cuvinte cheie  site-ul dvs.  sa apara  pe prima pagina , in primele rezultate  ale cautarii. In acest mod sansele ca persoanele interesate sa dea click pe adresa site-ului dvs. cresc vertiginos.

SEO este un process de durata care nu are rezultate imediate, iar pentru  acei clienti care au magazine online si  doresc ca site-ul lor sa aiba un numar de vizitatori cat mai mare intr-un timp scurt, solutia cea mai buna este data de campania de link-uri sponsorizate de tip AdWords.

Rezultatele optimizarii pot fi evidentiate inca din prima luna, prin intermediul statisticilor oferite de Google Analytics si nu numai, statistici care au ca valori, numarul de vizitatori, durata cat au stat pe site si alte informatii.

Promovarea unui site in mediul online se poate realiza  prin diferite mijloace: campanie adwords, e-mail marketing, social marketing  unele mai putin costisitoare si cu rezultate imediate, altele cu rezultate pe termen lung. Noi va asiguram ca va vom oferi asistenta si in acest domeniu pentru a va ajuta sa alegeti solutia cea mai convenabila pentru afacerea dvs.

Pentru o oferta completa nu ezitati sa ne contactati.