Servicii de Virtualizare

Despre virtualizare

Virtualizarea este o tehnologie prin intermediul careia resursele hardware ale unui calculator (de tip server) sunt partajate in mai multe masini virtuale,  prin multiplexarea acestor resurse de către un sistem software numit hypervizor.

Fiecare masina virtuala  rulează  ca pe un sistem dedicat, putandu-se astfel instala  mai multe maşini virtuale pe un server fizic, in functie de cat de puternic este aceasta si de resursele consumate de masinile virtuale respective.

Avantajele virtualizarii:

  • Un numar  de servere fizice pot  fi inlocuite de masini virtuale care ruleaza pe un singur calculator. Acest lucru presupune mai putini oameni de care este nevoie in administrare, consum mai mic de energie  respectiv  costuri mai mici.
  • Prin virtualizare, infrastructura IT va fi folosita mai eficient, deoarece solutiile de virtualizare permit o mai buna utilizare a resurselor fizice disponibile pe server  si partajarea acestora intre toate serverele din cadrul organizatiei.
  • Un server virtual se administreaza mai usor decat un server fizic, iar o copie a unei masini virtuale se face mai usor decat un backup pentru un server fizic.
  • Virtualizarea creste productivitatea intr-o companie ,  deoarece se  reduc timpii in care serverele sunt oprite pentru intretinere
  • Prin aceasta tehnologie de virtualizare se salveaza automat ,  “virtual” si in timp real toate informatiile pe un alt server, iar daca unul din ele se defecteaza activitatea companiei nu este intrerupta.
  • Prin virtualizare, intregul mediu al masinii virtuale poate fi salvat si mutat unde este nevoie, intr-un timp foarte scurt.

In serviciile de virtualizare oferite clientilor nostrii utilizam produsele VMware si Veeam.

vmware logoveem logo